Reining bodem

Granulight ligt al sinds 2007 als onderlaag in de buitenbak op Lelymare en wordt door reiningamazome Fenna Elzinga gebruikt. Fenna Elzinga is internationaal reiningruiter en traint haar paarden veel in de buitenbak.

Tjeerd Elzinga heeft in 2007 bedacht dat Granulight wel eens de perfecte onderlaag zou kunnen zijn voor een reining buitenbak. Granulight is namelijk een stabiele en harde onderlaag en het laat water door. Dit zijn precies de kenmerken die nodig zijn voor een buitenbak die gebruikt wordt voor de Reiningsport. Boven op de Granulight laag komt ongeveer 8 cm M3C zand. Met behulp van een speciale sleep (Admiral Slider) kan je de reining buitenbak perfect onderhouden.

In een buitenbak voorzien van een Granulight onderlaag is het mogelijk om slidingstops te maken en uiteraard ook de andere reining manoeuvres te trainen. Je hebt het jaar rond een mooie droge buitenbak, omdat de Granulight laag het water snel opvangt en dient als buffer. Wel is het belangrijk om de bak geregeld te slepen met de Admiral Slider sleep, zodat de Granulight laag mooi vlak blijft en het zand los.

Via ons kunt u ook een Admiral Slider bestellen die uw bodem perfect onderhoudt. Na elf jaar gebruikt Fenna de buitenbak nog even intensief voor het trainen van haar reiningpaarden. Ook de paddocks op Lelymare zijn voorzien van een Granulight onderlaag.